Zoeken in CollectieGelderland

Meer weten over de collectie van het Museum De Scheper? Kijk dan eens hier:

Tussentijdse oplevering Digitaal Tafelen

Tussentijdse oplevering Digitaal Tafelen

In opdracht van Erfgoed Gelderland begeleid ik samen met collega Arno Stam het project Digitaal Tafelen. Digitaal Tafelen brengt met behulp van multitouch tafels de bijzondere collecties en verhalen van de gemeente Ede naar inwoners en toeristen. Digitaal Tafelen is een samenwerking tussen Gemeentearchief Ede, Erfgoed Gelderland en de Edese musea. Voor het project zijn er verschillende toepassingen ontwikkeld voor multitouch tafels, waaronder Ede op de Kaart en CollectieEde. Er.

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Lian van der Zon. Sinds november 2016 werk ik bij Bibi Bodegom – Culturele projecten. Bibi en ik hebben elkaar leren kennen bij Erfgoed Gelderland. Daar werkten we al eerder samen, bijvoorbeeld voor projecten als CollectieGelderland en Leven in de Liemers. Ik ben blij dat ik bij Bibi kan werken aan mooie cultuur- en erfgoedprojecten. Actuele geschiedenis Erfgoed bevindt zich op de grens tussen toen en nu..

Cultuur- en Erfgoedpact Leven in de Liemers een succes

Cultuur- en Erfgoedpact Leven in de Liemers een succes

Het project Leven in de Liemers startte in juli 2015 als Cultuur- en Erfgoed pact project van de gemeente Zevenaar, Duiven en Westervoort met als doel het verhaal van de Liemers op de kaart te zetten. Dat is op verschillende manieren bereikt. Leven in de Liemers is daarbij steeds uitgegaan van de kracht van het gebied. Samen met inwoners en organisaties uit de Liemers zetten zij een prachtig resultaat neer..

Workshop Collectieregistratie in Adlib Museum op 28 oktober 2016

Workshop Collectieregistratie in Adlib Museum op 28 oktober 2016

Op vrijdag 28 oktober verzorgt Bibi Bodegom de workshop ‘Collectieregistratie in Adlib Museum voor beginners’ in Rozet in Arnhem. Voor wie De workshop is bedoeld voor cursisten die geen of minimale kennis van Adlib hebben of al een tijdje werken met het collectieregistratie programma, maar het gevoel hebben dat zij een gedegen basiskennis van het programma en haar functionaliteiten missen. Doel Tijdens deze workshop leren de cursisten de belangrijkste basisfunctionaliteiten.

Verhuisd!

Verhuisd!

Per 1 maart ben ik verhuisd naar de Jacob Damsingel 22, te Zutphen. Net zo mooi als de Nieuwstad, en slechts een paar meter verderop. Ook hier bent u weer van harte welkom!

Adlib tip: makkelijk afbeeldingen exporteren

Adlib tip: makkelijk afbeeldingen exporteren

Er is vanaf de Adlib Museum applicatie 4.2 een handige optie bijgekomen om snel de afbeeldingen van de geselecteerde records te kunnen kopiëren naar een aparte map. Hij zit een beetje verstopt, met de wat onduidelijke naam ‘Afbeeldingen’, maar als je hem eenmaal gevonden hebt, scheelt dit heel wat werk bij bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen over je collectie. Zo kun je vrij makkelijk een selectie van foto’s aan bijvoorbeeld.

CollectieGelderland meer dan 400.000 voorwerpen

CollectieGelderland meer dan 400.000 voorwerpen

Het collectieplatform www.CollectieGelderland.nl is totaal vernieuwd! Op 14 november lanceerde Coöperatie Erfgoed Gelderland de vernieuwde website van CollectieGelderland, met meer dan 400.000 stukken van erfgoedorganisaties uit heel Gelderland. Bijzonder is dat op dit vernieuwde platform niet alleen musea hun collecties tonen, maar ook archieven, bibliotheken en historische verenigingen uit Gelderland. Door de groei naar meer dan 40 deelnemers, waaronder ook de Kunstcollectie van de Provincie Gelderland, zijn er nu in.

Workshop beschrijven van foto’s

Workshop beschrijven van foto’s

Bent u bezig de fotocollectie van uw museum, historische vereniging of archief te inventariseren? En loopt u bij het werken met Adlib tegen allerlei knelpunten aan? Zoals: ‘Hoe beschrijf ik op een goede manier de mensen die op de foto staan in Adlib?’ Mogelijk bent u daarnaast bezig een serie foto’s te beschrijven die als geheel in een record opgenomen moeten worden. Maar u bent er nog niet achter hoe.

Van start

Van start

Op 1 september ben ik mijn eigen bedrijf gestart als adviseur en projectleider in de cultuur en erfgoedsector. Een nieuw begin op een prachtige plek in Zutphen. Samen met Tom Affourtit van Taff Multimedia is ons monumentale kantoor te vinden op de Nieuwstad 79, vlakbij het station en centrum. Kom eens langs!