Over

Bibi Bodegom

 

 

Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider. Door klanten en collega’s wordt zij dikwijls gezien als de drijvende kracht achter vele succesvolle projecten.  

Opleiding en achtergrond

“Na de studie Kunstgeschiedenis (specialisatie Kunstnijverheid) aan de Universiteit Leiden ben ik sinds 2000 werkzaam in de museum- en erfgoedsector. Bij het museale automatiseringsbedrijf C-it te Den Haag deed ik veel ervaring op als projectleider. Ik liet grootschalige digitaliseringsprojecten efficiënt verlopen, stroomlijnde interne werkprocessen bij musea en managede verschillende projectteams. Opdrachtgevers waren o.a. het Tropenmuseum te Amsterdam, het Van Abbemuseum te Eindhoven en het toenmalige Militaire Luchtvaartmuseum te Soesterberg.

E-culture en erfgoed

Bij de Stichting Gelders Erfgoed ontwikkelde ik mij als adviseur e-culture voor musea, historische verenigingen, archieven en andere kleine en (middel)grote erfgoedorganisaties in Gelderland. Ik begeleidde de ontwikkeling van de prijswinnende websites CollectieGelderland.nl en mijnGelderland.nl voor de Coöperatie Erfgoed Gelderland. Daarnaast was ik betrokken bij de totstandkoming van diverse websites, publicaties, beeldbanken, applicaties, films, animaties, apps en serious games.

Inhoud en praktijk

Als zelfstandige ben ik nog steeds actief op het gebied van digitalisering en ICT. Zo geef ik  workshops en lezingen over het toepassen van nieuwe en sociale media en het gebruik van collectiebeheersystemen in musea. Ik combineer een klantgerichte en pragmatische aanpak met de inhoudelijke kennis en ervaring die ik de afgelopen 14 jaar heb opgedaan. Ik word net zo enthousiast van het oplossen van lastige (strategische) vraagstukken op het snijvlak van cultureel erfgoed, ICT en publieksbereik als van het geven van een workshop collectieregistratie voor beginners.”

Contact

Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden van ondersteuning voor uw organisatie vrijblijvend te bespreken.[/col]