Widget Image
Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider.
Contact
Volg ons
Image Alt
   Collectie

Onderzoeken en beschrijven van collectie

Wilt u een analyse laten maken van de kwaliteit van uw collectieregistratie en digitalisering, maar is er onvoldoende kennis of mankracht in huis? Of wellicht wilt u meer uit uw collectie halen door deze online te publiceren? 

De mogelijkheden

De begeleiding is afhankelijk van u wensen en behoeften. Wilt u een complete inventarisatie en analyse van uw collectieregistratie en -digitalisering met een concreet stappenplan als resultaat? U kunt bij mij terecht voor een analyse van uw collectieregistratie volgen (inter)nationale standaarden of richtlijnen. Gerichte ondersteuning voor uw werknemers wat betreft collectieregistratie programmatuur behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Onlinestrategieën bepalen

Er komt veel kijken bij het online presenteren van uw collectie en bijvoorbeeld het maken van een beeldbank. Wat is de stand van zaken rondom digitalisering? Welke delen van mijn collectie wilt u presenteren? Kan onze huidige website ervoor worden aangepast of moet er een nieuwe website ontwikkeld worden? Kan dat met mijn huidige webbouwer? Deze en nog veel meer vragen komen op u af. Bij een dergelijk project is er soms te weinig mankracht, kennis of ervaring in huis. Op basis van een gedegen analyse van de situatie bepalen we samen de beste strategie voor uw organisatie en verwerken we uw wensen tot een concreet plan van aanpak.

Contact

Bent u benieuwd op welke manieren ik uw organisatie hierbij kan ondersteunen? Neemt u dan contact met me op.