Widget Image
Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider.
Contact
Volg ons
Image Alt
   Over ons

Bibi Bodegom

“Ik word net zo enthousiast van het oplossen van lastige (strategische) vraagstukken op het snijvlak van cultureel erfgoed, ICT en publieksbereik als van het geven van een workshop collectieregistratie voor beginners.”

Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van projectleiding, storytelling en digitalisering. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider. Door klanten en collega’s wordt zij dikwijls gezien als de drijvende kracht achter vele succesvolle projecten.

Bibi werkte na haar studie Kunstgeschiedenis als projectleider aan diverse museale automatisering- en digitaliseringsvraagstukken. Bij Erfgoed Gelderland waar ze bijna tien jaar werkte als museumadviseur ontwikkelde ze zich tot e-culture specialist. Met meer dan twintig jaar ervaring als erfgoed- en museumprofessional heeft Bibi veel musea, historische verenigingen, archieven en andere kleine en (middel)grote erfgoedorganisaties in Gelderland en daarbuiten van advies over e-culture en digitalisering voorzien. Ze begeleidde de ontwikkeling van de prijswinnende websites CollectieGelderland.nl en mijnGelderland.nl voor de Coöperatie Erfgoed Gelderland. Tevens was Bibi betrokken bij de totstandkoming van diverse websites, publicaties, beeldbanken, applicaties, films, animaties, apps en serious games.

Als zelfstandig ondernemer is Bibi actief sinds 2014. De afgelopen periode begeleide ze zowel grote als kleinere culturele projecten. Zo is ze al drie beleidsperiodes lang de coördinator van het Cultuur- en erfgoedpact van de Liemers (Leven in de Liemers) met meer dan 30 projecten en circa 65 partners op het gebied van cultuur- en erfgoed in deze regio. Daarnaast geeft ze met veel plezier advies aan kleine musea op het gebied van collectieregistratie, standaardisering en online collecties. Een klantgerichte en pragmatische aanpak wordt door haar gecombineerd met de inhoudelijke kennis en ervaring die ze de afgelopen 20 jaar in de cultuursector heeft opgedaan. Bibi: “Ik word net zo enthousiast van het oplossen van lastige (strategische) vraagstukken op het snijvlak van cultureel erfgoed, ICT en publieksbereik als van het geven van een workshop Collectieregistratie voor beginners.”