Widget Image
Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider.
Contact
Volg ons
collectie
   Collectie

Onderzoeken en beschrijven van collectie

Wilt u onderzoek doen naar een deel van uw collectie, maar is er onvoldoende kennis of mankracht in huis? Of wilt u uw collectie laten beschrijven en/of digitaliseren, maar bent u onvoldoende bekend met de (inter)nationale standaarden of richtlijnen? Van huis uit opgeleid om kunsthistorisch bronnenonderzoek te verrichten kan ik uw organisatie daarbij ondersteunen.

De mogelijkheden

De begeleiding is afhankelijk van u wensen en behoeften. U kunt bij mij terecht bij het uitwerken van een concreet plan: van tentoonstellingsidee tot publicatie. Gerichte ondersteuning bij collectieregistratie programmatuur van een aantal uur behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wilt u een complete inventarisatie van uw collectieregistratie en -digitalisatie met een concreet stappenplan als resultaat? Ook dan bent u aan het juiste adres.

Onlinestrategieën bepalen

Er komt veel kijken bij het online presenteren van uw collectie en het maken van een beeldbank. Wat is de stand van zaken rondom digitalisering? Welke delen van mijn collectie wil ik presenteren? Kan mijn website worden aangepast of moet er een nieuwe komen? Kan dat met mijn huidige webbouwer? Deze en nog veel meer vragen komen op u af. Bij een dergelijk project is er soms te weinig mankracht, kennis of ervaring in huis. Samen bepalen we de beste strategie voor uw organisatie en verwerken uw wensen tot een concreet plan van aanpak.

Contact

Bent u benieuwd op welke manieren ik uw organisatie hierbij kan ondersteunen? Neemt u dan contact met me op.