Widget Image
Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider.
Contact
Volg ons
meester en gezel

7 juni: opening Expositie ‘Meester en Gezel – Ieder z’n vak!’

7 juni is in de Jacobskerk in Winterswijk de tentoonstelling ‘Meester&Gezel-ieder z’n vak!’ geopend. Bibi Bodegom coördineerde dit project, dat in opdracht van het Gelders Restauratie Centrum was.

In opdracht van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) coördineerde Bibi Bodegom het tot stand komen van deze expositie, schreven we de teksten en verzamelden we geschikt foto, film en beeldmateriaal. Dit alles in samenwerking met Buro Kloeg (bouw meubel), Elly Wenneger (vormgeving) en Mirjan Koldewij (educatieve opdrachten). Provincie Gelderland maakte het mede mogelijk. Het GRC biedt opleidingen aan in de verschillende (ambachtelijke) restauratievakken en wil met deze expositie jonge mensen enthousiast maken voor het vak.


De expositie heeft als doel om jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een opleiding gericht op restauratie. Het zou mooi zijn wanneer gezinnen de expositie bezoeken. Zo wordt ervaren hoe belangrijk erfgoed is en wat er komt kijken om het in stand te houden. En hoeveel voldoening je kunt halen uit restauratiewerk”, zegt wethouder Wim Aalderink.

De gratis toegankelijke expositie ‘Meester en gezel – ieder z’n vak’ is tot najaar 2019 te bezoeken in de Jacobskerk in Winterswijk. In deze periode wordt de Jacobstoren gerestaureerd. De expositie reist daarna door naar historische gebouwen in Gelderland waar een restauratie wordt uitgevoerd. Meer weten over de expositie en waar deze naar toe gaat na Winterswijk? Kijk op: www.meesterlijkvak.nl