Widget Image
Bibi Bodegom is een veelzijdige erfgoedprofessional met veel kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en ICT. Zij combineert creativiteit met inhoudelijk vakkennis. Bibi’s betrokkenheid en flexibiliteit maken haar tot een bekwame en oplossingsgerichte projectleider.
Contact
Volg ons

Tussentijdse oplevering Digitaal Tafelen

In opdracht van Erfgoed Gelderland begeleid ik samen met collega Arno Stam het project Digitaal Tafelen. Digitaal Tafelen brengt met behulp van multitouch tafels de bijzondere collecties en verhalen van de gemeente Ede naar inwoners en toeristen. Digitaal Tafelen is een samenwerking tussen Gemeentearchief Ede, Erfgoed Gelderland en de Edese musea. Voor het project zijn er verschillende toepassingen ontwikkeld voor multitouch tafels, waaronder Ede op de Kaart en CollectieEde. Er staan acht multitouch tafels verspreid over de gemeente, waarop deze applicaties te bekijken zijn.

Ede op Kaart

De applicatie Ede op de Kaart toont alle cultuurhistorische informatie uit de gemeente Ede op geografische wijze. De applicatie is een doorontwikkeling van de website Edeopdekaart.nl. Dankzij de applicatie is de informatie uit de website nu ook beschikbaar op de multitouch tafel. Daarnaast zijn er historische kaarten toegevoegd aan de applicatie. Bovendien zijn er zestig nieuwe cultuurhistorische verhalen toegevoegd en kan er makkelijker geschakeld worden tussen verhalen en collecties. Eric Mackay van het Nederlands Tegelmuseum Otterlo noemt de tafel een aanwinst voor het museum.

CollectieEde

De CollectieEde applicatie is een doorontwikkeling van het digitale platform collectiegelderland.nl. De applicatie toont historische en museale objecten uit de Edese musea. Jaap van Ravenswaaij van Museum Lunteren is blij met de tafel en de app: “De tafel staat te pronken in ons museum”. Museum Lunteren, Museum Viegbasis Deelen en Plaform Militaire Historie Ede zijn voor de ontwikkeling van de applicatie lid geworden van CollectieGelderland. De collecties van het Kijk & Luistermuseum, Historisch Museum Ede en het Nederlands Tegelmuseum waren al digitaal ontsloten voor CollectieGelderland.